logo
More music soon!
СЛУШАЈ ПЛЕЈ ВО 2 -
Тања





 
Artist: The Fratellis
Title:   Need a Little Love



 
Artist: Winona Oak feat. Elio
Title:  Nobody Loves Me




    
Artist: Glenn Medeiros
Title:   Nothing's Gonna Change My Love For You
Info:
   Денес во "Историја на Музиката" гo слушаме "Glenn Medeiros - Nothing's Gonna Change My Love For You". Оригиналот на оваа песна му припаѓа на џез музичарот и пеач "George Benson" уште од 1984 година од неговиот албум "20/20" издаден истата година. Песнава станува светски хит кога ја преработува хавајскиот пеач "Glenn Medeiros" во 1988 година, не само на анслиски туку и на шпански јазик. Тој со песнава успева да се искачи на местото број 1 на "UK Singles" листата (4 недели) и број 12 на "U.S. Billboard Hot 100" листата. Други кои ја преработале песнава се ирската група Westlife" кои во 2006 ја сместуваат на нивниот албум "The Love Album".






   
 WinAmp  WinAmp  Radiomk.info
 


КОНТАКТ:

Play Radio 90.4
ул. "Маркс Енгелсова" бр.32/A
6330 Струга, Македонија
Тел.: 077 886 314
info@playfm.mk